sağlınızı koruyon

kanser olmamak için yapılan önlemler

12.01.2016 14:09

Kanser alanındaki çalışmalarıyla isminden söz ettiren Prof. Dr. Mehmet Öz'ün bağırsağında kolon kanseri riski toplumda endişeleri artırdı. Biz de alanında uzman 10 doktora kanserden korunmanın 10 yolunu sorduk. 

 
"Zor bir süreç geçirdim. Ama her tetkikten neşeli çıkmaya çalıştım, moralimi iyi tutmak için uğraştım. Nasılsa olmuş yani, yapacak bir şey yok, atlatmak zorundayım. Ben bu kanseri yeneceğim dedim kendi kendime." diyordu oyuncu Filiz Akın, hastalığa yakalandıktan sonra. Nitekim yendi hastalığını. Ancak hâlâ kanser hastalığıyla mücadele eden ve bu korkuyla yaşayan yüzlerce insan var. Her geçen gün doğal olmayan gıdalara karşı verdiğimiz savaş da bu korkuyu artırıyor. Son olarak kanser alanındaki çalışmalarıyla isminden söz ettiren Prof. Dr. Mehmet Öz'ün bağırsağında 'kolon kanseri riski' ortaya çıkınca toplumda kansere karşı endişeleri biraz daha artırdı. Biz de alanında uzman 10 doktora 'Kanserden korunmanın yolları nelerdir?' sorusunu yönelttik.

Doktor Ender Saraç, korkunun en büyük kanser sebebi olduğuna dikkat çekiyor. Hastanın sürekli ölüm endişesi duymasını da iyileşmesinin önünde en büyük engel olarak görüyor. Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat ise sebze ve meyvelerin iyi yıkanması gerektiğini anlatarak, bol bol yeşil sebze tüketilmesini söylüyor. Prof. Dr. Birsel Kavaklı düzenli olarak sağlık taraması yapılması gerektiğini, böylece ileride oluşabilecek hastalıkların önüne geçilebildiğini ve başlangıç aşamasındaki rahatsızlıkların ilerlemesinin engellenebileceğini anlatıyor.
 
Ölümden korkmak en büyük kanser sebebi

Dr. Ender Saraç: GDO'lu, hormonlu, fazla miktarda tarım ilaçlı gıdalardan ve aşırı kimyasal gıdalardan kaçının. İdeal kilonuzun yüzde 10- 15 üzerine çıkmamasına gayret edin. Ölümden korkmayın ve maneviyatınızı yükseltin. Korku en büyük kanser sebebidir. Ölümden sürekli korkarsanız hastalığa yakalanma ihtimalinin önüne geçemezsiniz. Yapılan araştırmalar düzenli ibadet eden kişilerde riskin daha az olduğunu ortaya koyuyor. Yeşil çay, keçi sütü, tane karanfil, zerdeçal, zencefil, yeşillikler, tatlı su yosunları, Omega 3, biberiye, doğal destekli gıdaları hekiminize sorarak kullanın. Tütsülenmiş et, mangal ve kömür dumanında pişmiş yiyecekler, aşırı hayvansal doymuş yağ, koruyucu katkı maddeli ve yıllarca raflarda beklemiş gıdalar, beyaz un ve şekerin fazlasından, gereksiz kimyasal ilaçlardan kaçının. Tek eşli mutluluğu hedefleyin. Sağlıklı, ahlaklı ve düzenli

Geri

Sitede ara

© 2015 Tüm Hakları Saklıdır.