sağlınızı koruyon

kemiğe iyi olan şeyler

01.12.2015 14:15

İncirin Faydaları

Yüksek oranda besin lifi içermesi ve bu sayede başta kabızlık olmak üzere çeşitli sindirim sorunlarına iyi gelmesi incirin faydaları arasında ilk sırada sayılabilir. Ancak incirin sağlığa faydaları sadece bununla sınırlı değil. Güçlü kemikler için gerekli magnezyum, kalsiyum ve K vitamini bakımından zengin olan incir kemik sağlığının korunmasına yardımcı meyveler arasında yer alıyor. Oldukça düşük kalori değeri (1 incir 40-45 kalori) nedeniyle diyet listelerinin vazgeçilmezi olan inciri aynı zamanda tansiyonu düşürmek için de yiyebilirsiniz.

Yoğurdun Faydaları

Yoğurdun faydaları arasında ilk akla gelen kemik sağlığı için önemli kalsiyum minerali bakımından zengin olması ancak yoğurdun faydası sadece bu değil. Sindirimi düzenlemekten, vitamin ve minerallere, kilo vermeye yardımcı olmaktan kan basıncının düzenlenmesine kadar pek çok faydası bulunuyor. Tabi her yoğurt birbirinin aynı değil. Beslenme uzmanlarının önerisi organik ve yağsız yoğurtların tüketilmesi yönünde. Özellikle grip ve soğuk algınlığının yaygın olduğu kış aylarında düzenli olarak yoğurt tüketmek bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve bu tip hastalıklara karşı vücudun direncini arttırıyor.

 

Bademin Faydaları

Kayısı, şeftali, erik ve kiraz ağaçlarıyla akraba olan badem ağacı, kışın yaprak döken ve 4 ila 10 metreye kadar büyüyebilen, Akdeniz iklimine özgü (Akdeniz, Güney Asya ve Arap Yarımadası) bir ağaçtır. Yemiş olarak tüketilen badem ise bu ağacın sert tohumlarıdır. Türkiye badem üretiminde dünya sıralamasında ilk 10 ülke içerisindedir ve badem, özellikle tatlı badem, sık olarak tükettiğimiz kuruyemişler arasındadır. Badem yağı saç ve cilt bakımından, ayakkabı ve deri giysilerin korunmasına kadar pek çok şekilde kullanılır. Bademin kendisi ise vitamin, mineral ve yüksek kalitede pro

Pırasanın Faydaları

Sarımsak ve soğanla yakın akraba olan pırasa “allium” ailesindendir. Pırasa, pek çok kişi için “olmasa aramam” kategorisinde bulunmasına karşın, uzmanların sağlığa faydaları nedeniyle daha sık tüketilmesini önerdiği gıdalar arasında yer alıyor. Ayrıca diyet yapıyorsanız 1 adet pırasanın (bütün) sadece 50 kalori olduğunu hatırlatmak isterim. Sindirimi düzenleyen besin lifi bakımından da oldukça zengin olan pırasa aynı zamanda A, C, K ve B6 vitaminleri için çok iyi bir kaynak. Pırasanın tek dezavantajı yüksek oranda sodyum içermesi. Tükettiğiniz sodyum oranına dikkat ediyorsanız çok fazla pırasa yememelisiniz.tein içerir.

Devamını Oku 6

Geri

suyun bize faydaları

Bu bölüm boş.

Sitede ara

© 2015 Tüm Hakları Saklıdır.